HOME

 

Jaktegenskaper Stabijhoun

Jeg bruker stabijen som ettersøkshund. Rasen har overrasket meg med sine bruksegenskaper. Rasen tilhører gruppe 7, stående fuglehunder. Rasen er ikke en typisk fuglehund. Den kan trenes og preges til andre jaktformer. Det kan man også lese i rasens historie hvor den beskrives som en allsidig, all round jakthund.

Hos oss så blir Era brukt som ettersøkshund. Jeg startet sportreningen kort tid etter at hun kom til oss. Det var ikke vanskelig å trigge sporinteressen. Hun viste stor interesse for sporarbeid. Året etter hun kom til oss så ble hun godkjent ettersøkshund. Hun gikk rett inn som fast medlem i ettersøksringen.

I ettersøksringen har hun vist veldig mye bra ettersøksarbeid. Hun har hatt mange krevende sporarbeid på skadd storvilt. Hun blir ikke preget av omgivelser som værforhold eller andre dyr som kommer i veien. Finner hun blodspor, eller duft av et skadd dyr så er hun låst til det sporet. Noe av hennes beste egenskaper er at hun aldri gir opp. Hun kan holde på i timer. En fantastisk egenskap. Fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra jegere som har gått sammen med oss i ettersøksarbeid. Dette er en veldig bra sporhund sier de.

Nå vet jeg ikke om dette er typisk for stabijen at de har så gode bruksegenskaper. Jeg har for liten erfaring med rasen til å uttale meg om det enda. Jeg er i alle fall veldig godt fornøyd. Etter som hun blir eldre og har fått mer erfaring så har hun blitt en utmerket ettersøkshund. I senere tid så er det en til som har blitt godkjent ettersøksekvipasje med henne. Hun blir nå brukt av to hundeførere. Det går veldig bra.

Jeg vil absolutt anbefale Stabijen som ettersøkshund.