Om oss

HOME

Kennel Alpejegern

Mitt namn er Rune Myrbostad og jeg driver Kennel Alpejegern. Jeg er samboer med Berit, vi har 3 barn og bor på Tornes i Romsdal, ca 25 min å kjøre fra Molde. Vi har drevet med Alpinsk Dachsbracke siden 2000 og har hatt tilsammen 4 dachsbracker Dunja (import fra østarrike), Assi Import fra Tyskland), Emmi og Lilly (eget oppdrett). Nå har vi Lilly som er datter av Assi.

Jeg er en aktiv jeger. Har drevet med jakt på storvilt siden 1985. Har tillgang til eget terreng med god vilttetthet. Det er et fint terreng til å jakte og trene hunder. Jeg er medlem i Fræna Ettersøkslag. Har drevet aktivt med ettersøksarbeid siden 2001.

Alle våre hunder er blitt brukt i forskjellig jaktsamenhenger, drevjakt på rådyr, hjort, hare, rev og elg samt at alle var og er godkjente ettersøkshunder.

Jeg preger mine hunder både på spor og drev. Med rett trening går det fint å få til en meget god jakthund både på ettersøk og drev.

Jeg er godkjent drevdommer og spordommer for rasen.

I 2014 fikk vi vår første Stabijhoun. Vi har studert denne rasen i mange år. Når vi bestemte oss for å gå til anskaffelse så var vi heldig å få valp fra Kennel Anortositt. De har lang erfaring på rasen og avler på de kvaliteter vi ønsket. Da kom Era til oss. Stabijhoun har overrasket oss med sine utmerkede jaktegenskaper og sitt behagelige gemytt, Vi har nå begynt å avle på Stabijhoun.

 

Kontakt:
Mob: 41480121
Mail: alpindbr@online.no

 

Rune